Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Mesaj athonit către poporul român, cu ocazia începerii Postului Mare

Ca urmare a rugăminții unor cucernici părinți, pentru întărirea și zidirea duhovnicească și sprijinirea creștinilor ortodocși înfățișăm iubirii vostre câteva gânduri din inimă, cu iubire în Hristos, în adevăr și în ortodoxie.

Trăim vremuri grele și apocaliptice. Toate sunt pline de tulburare, iar credința noastră creștină nu numai că este atacată, dar este și surpată. Puterile întunecate ale antihristului și ale masonerii vor să distrugă Biserica lui Hristos cea Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolică, să o nimicească, fără însă a lua în seamă cuvintele Domnului nostru, care a spus că: „porțile iadului nu o vor birui pe ea.” (Matei 16, 18) Ca fii credincioși ai Bisericii, suntem datori să luptăm pentru a rămâne în Biserică, având grijă la două lucruri:

1) să ne păstrăm credința neștirbită, așa precum ne-au predat-o Sfinții Apostoli și Sfinții Părinți, care și-au dat și sângele pentru ea;

2) să urmăm prin viața noastră Evanghelia, într-un duh de răstignire și de înviere, având o viață duhovnicească și imitându-i pe Martiri și pe Sfinți, care prin viața lor ne-au dat model și pildă cum să trăim Evanghelia.

Intrarea noastră în perioada duhovnicească a Postului Mare ne aduce aminte de lupta pe care au dus-o Sfinții, de caracterul trecător al vieții noastre și că trebuie să ducem lupta cea bună atâta timp cât Hristos ne dă vreme de pocăință. Să folosim timpul pe care Domnul ni-l dă, ca să nu pierdem viața veșnică în rai.

Primul lucru pe care îl avem de făcut este să ne conștientizăm nevrednicia, păcătoșenia, neputințele noastre, mândria pe care o avem înlăuntrul nostru și păcatele pe care le-am săvârșit. Apoi să ne smerim în fața lui Dumnezeu, după modelul vameșului din Evanghelie („Dumnezeule, milostiv fii mie, păcătosului”), prin spovedanie și prin pocăință, ca să ne putem despovăra de păcatele noastre și să punem un nou început bun, pentru mântuirea sufletului.

Când ne spovedim la părintele nostru duhovnic, noi să spunem mai întâi că nu am respectat cele două mari porunci ale Evangheliei. Nu Îl iubim pe Dumnezeu din toate puterile noastre și cu toată inima și sufletul nostru și nu îl iubim pe aproapele ca pe noi înșine.

Numai atunci când Îl iubim pe Hristos cu toată inima noastră și cu toată puterea sufletului nostru, atunci lumea în care trăim devine rai. Chiar și ispitele care vin în viața noastră sunt pentru noi încă un mijloc în plus ca să ne apropiem de Hristos. Toate devin lumină a lui Hristos și atunci viața noastră dobândește sens și noi ne bucurăm că nu mai trăim orbește și în întuneric, ci înțelegem scopul pe care îl avem în această viață.

Și din acest motiv, ca să nu Îl pierdem pe Hristos, ducem și această luptă împotriva panereziei ecumenismului, a acestei curse satanice a noii ordini mondiale a masonilor, care luptă cu ură și cu înverșunare împotriva Bisericii lui Hristos, cu scopul de a-i atrage pe toți oamenii la pierzare și a-i băga în iad. Noi, ca ortodocși, rămânem în Biserica Apostolilor și suntem bucuroși că suntem prigoniți, că ne consideră înșelați, că ne calomniază ca fiind eretici, ca schismatici, ca provocatori de tulburare (elemente turbulente), pentru că în felul acesta noi ne arătăm practic iubirea noastră pentru Iisus Hristos al nostru Cel iubit. Și dacă va fi nevoie să ne dăm viața, vom face și aceasta cu bucurie, cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru că Viața adevărată este Hristos și fără El toate sunt iad și suferință. Numai când Îl avem pe Hristos putem să spunem că suntem vii. De aceea va trebui să ne rugăm unul pentru altul, pentru mântuirea noastră a tuturor.

Urez tuturor fraților noștri iubiți români și celor pe care noi îi cunoaștem îndeaproape și celor pe care nu îi cunoaștem personal, însă ne rugăm în fiecare zi pentru ei și pentru familiile lor, ca Hristos să vă dăruiască raiul și să vă bucurați acolo împreună cu toți Sfinții, iar noi să fim într-un colțișor al raiului și să ne bucurăm împreună cu voi. Să avem un binecuvântat Post Mare, iar cu ajutorul și cu binecuvântarea Sfinților să ajungem la Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos.

Gheron Sava Lavriotul

Pentru cei interesați, varianta pdf:

Cuvant duhovnicesc athonit la inceputul Postului Mare (2020)

Un sfat venit din Grecia pentru înaltul tron patriarhal de pe Colina Bucuriei (cui?) și pentru alți întâi-stătători

„Potirul Vieții, adică Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos. Sfânta Împărtășanie. Este prefacerea pâinii și a vinului, prin pogorârea Sfântului Duh, în Preacuratele și Sfintele Taine.

Se aude că cu prilejul pandemiei pregătite (dinainte) și repetate, unii vor da Sfânta Împărtășanie prin lingurițe de plastic de unică folosință (chipurile ca să nu se răspândească virusul cel nou…).

Se zice că în România se încearcă… și deja se practica așa ceva.

Să nu ni se ceară ca preoți să facem așa ceva. Dacă ne vor cere, atunci pur și simplu: nu ne vor mai găsi (ne vom îngrădi de ei).”

Pr. Antonis Soueref

Până una alta, există și soluții la noua boală…

(este un filmuleț; dacă nu merge automat, apăsați pe imagine)

Și un sfat bun, mai ales în Postul Mare:

Traducere:

„Când diavolul îți aduce aminte de trecutul tău, tu amintește-i de viitorul lui.”

Cum se drege… busuiocul, în secolul al XXI-lea, de către patriarhul mason Daniel

Episcopul Siluan al românilor din Italia îi îndemna pe oameni să se folosească de izvorul plin de har al Sfintele Taine, nu să se lase cuprinși de panică.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române îndemna oamenii să nu se teamă și să participe la slujbele Bisericii.

Comunicatul de presă al Patriarhiei Române le recomanda credincioșilor să nu mai sărute icoanele și să se țină departe de Sfânta Împărtășanie sau să vină cu lingurița de unică folosință de acasă (aceste îndemnuri au provocat indignare în toată lumea ortodoxă, nu numai în România, întrebându-se grecii: „la urma urmei, Biserica crede în Hristos, în Sfintele Taine?” – cumplită întrebare, nu?).

În finalul telenovelei, patriarhul Daniel emite enciclică pastorală, în care susține că cele apărute în comunicatul menționat mai sus era numai „pentru cei slabi în credință.”

Cam acestea sunt datele cronologice ale epidemiei de ateism în Patriarhia Română.

Propuneri din partea unor membri ai Bisericii Ortodoxe Române, îngrădiți de panerezia ecumenistă și de ierarhii apostați eretici:

a) dacă tot sunt vizați cei „slabi în credință”, atunci propunem ca la slujirile ierarhilor B.O.R. în sobor fiecare să își aducă lingurița de acasă, ca să își împărtășească separat pe mirenii care i-au însoțit la praznic, nu cumva să se îmbolnăvească unii de la alții, că oricum Hristos a ajuns pentru ei decor, nu mai este Dumnezeu atotputernic;

b) dacă ierarhii și preoții ecumeniști nu s-au igienizat bine pe mâini, le va fi interzis să se împărtășească cu Sfintele Taine (clericii primesc Sfântul Trup în mâna dreaptă), așa că adio slujbe în sobor (deocamdată, până vine… vaccinul „salvator”);

c) în situația nedorită a legalizării obligativității vaccinării, primii să fie vaccinați „cei slabi în credință”, desigur în frunte cu patriarhul Daniel;

d) devreme ce se acceptă la nivel patriarhal că unii fii ai Bisericii pot fi lăsați să moară fără a fi împărtășiți (în lipsă de linguriță proprie), atunci să crească taxa de înmormântare (ar fi un prilej nimerit pentru rotunjirea fondurilor pentru finalizarea Catedralei Naționale);

e) dacă cei „slabi în credință” sunt abandonați în afara sferei credinței ortodoxe înseamnă că patriarhul Daniel este adeptul eugenismului (adică al exterminării controlate de sistem a celor slabi și neputincioși, supraviețuind numai membri „rasei” superioare – în cazul acesta chiar se potrivește, căci sunt și purtători de… rasă);

f) să se interzică tuturor ierarhilor masoni din B.O.R. să se mai împărtășească cu Hristos, căci nu pot sluji și mamonei și lui Dumnezeu (începe Postul Mare, au vreme de pocăință, să se lepede de Lucifer și de toate capcanele lui).

Post cu folos!

Redacția

70% din veniturile din publicitate ale mass-media din întreaga lume vin de la firmele farmaceutice

Nu ne vom lăsa vaccinați, otrăviți, omorâți de agenții noii ordini mondiale!!!


Termenul de “Autism” a fost introdus publicului și în Manualele de Medicină pentru a se acoperi o mare crimă care se săvârșește zi de zi pe întreg pământul, și pentru a se crea iluzia că e ceva inerent să existe și copii autiști. Adevăratul diagnostic pentru copiii cu Autism este acesta: intoxicați cu Mercur”.

Mengele nu a murit, ci s-a multiplicat și upgradat peste tot, de la foștii fondatori Big Pharma din clanul Rockefeller, până la complicii din sistemul corporatist! 

Și pentru că se trezește lumea și află adevărul despre vaccinuri, cei răi acționează pe repede înainte cu sperietoarea “coronavirusului chinez” intens mediatizat, doar doar se vor găsi suficient de mulți manipulabili care să accepte Legea Vaccinării Obligatorii. Dacă la 11 Septembrie 2001 s-a intrat oficial în epoca Terorismului, în ianuarie 2020 s-a intrat la Wuhan în epoca BIO-TERORISMULUI.

Doamne, Îți mulțumim că ne-am îngrădit de ateii aceștia!

„Soluția salvatoare” a Patriarhiei Române:

https://www.mediafax.ro/social/patriarhia-romana-recomanda-evitarea-sarutarii-icoanelor-din-biserica-arhiepiscopia-romano-catolica-le-recomanda-credinciosilor-sa-nu-mai-dea-mana-cu-ceilalti-participanti-la-sf-liturghie-18901018

Să te crucești nu alta. Ce concluzii tragem? Că pentru Patriarhia Română:

a) icoana este doar un obiect, nu este o prezență, ceea ce înseamnă că în fapt Colina Bucuriei este o peșteră de iconoclaști;

b) Sfântul pictat pe icoană este doar o imagine, nu o realitate vie, nu cineva din cer care poate fi prezent și în biserică – nu degeaba unele icoane plâng, izvorăsc mir, se mișcă sfinții pictați în ele. Așadar, Patriarhia apărătoare a homosexualilor și a tuturor ereticilor este aghiofobă – adică se teme de Sfinți, de fapt îi urăște.

c) prin cărțile de istorie scrie – este drept că azi nu se mai prea citesc la Teologie, acolo a rămas doar plicul și pila – că străbunii noștri făceau procesiuni cu Sfintele Icoane și cu Sfintele Moaște și se izbăvea neamul de molime cumplite sau dădea Dumnezeu ploaie după o secetă îndelungată sau îi alunga pe vrăjmași etc etc. Azi? Păi cum să se dea jos din limuzine prea-mincinoșii ierarhi ecumeniști, să facă procesiune cu poporul? Vai, Doamne, că dacă tușește unul în timpul procesiunii se împrăștie tot clerul ca potârnichile?

Lăsând gluma la o parte, este clar că, din păcate, nu mai este pic de credință, de rușine și de bun simț românesc la cei care vând tot – lumânări, mir, icoane, parohii, suflete – numai să nu li se strice traiul bun.

Cât despre împărtășirea cu lingurița adusă de acasă – probabil că Patriarhia va insista pentru lingurițe de aur sau de argint, pe care apoi le va… păstra în tezaurul Colinei. Mai bine să ia legătura cu pr. Macarie de la Oituz, el are deja brevetul împărtășirii prin poștă, fără niciun risc de … contaminare de la om la om (sau de la credincios la preot).

Așa că imaginea de la început arată de fapt că ura față de oameni care se află în sufletele sioniștilor este prezentă și pe Colina Bucuriei, și unii și alții au același spurcat dumnezeu, gata să fie înscăunat: antihristul.

Redacția

Bonus: un articol mai vechi, dar elocvent:

Patriarhul Daniel contrazice flagrant pe sfantul ioan gura de aur referitor la atitudinea ortodocsilor-fata de comunitatile evreiesti

Să avem parte de rugăciunile Mărturisitorului Corneliu Niță. Poate așa mai scăpăm de virusul… fricii de boli contemporane

26 februarie 1950

Relatări dure, dar vii… dintr-o perioadă a istoriei României contemporane (acum 70 de ani):

https://www.activenews.ro/cultura-istorie/26-februarie-1950-Prima-victima-a-Experimentului-Pitesti.-Cum-a-fost-asasinat-bestial-studentul-%E2%80%9Ecu-fata-de-copil-Corneliu-Nita-149546

Se pregătește un nou…fenomen Pitești (dar nu așa de dur ca primul, căci atunci existau mărturisitori curajoși, acum… e vid)

Art. 352

„Isteria nu salvează omenirea de prostie și de epidemie…”

A spus-o nenea doctorul, așa că știe el ce știe:

https://www.stiripesurse.ro/profesorul-vasile-astarastoae-coronavirusul-va-ajunge-in-romania-pericolul-cel-mare-este-insa-altul_1434262.html

Asociația noastră, ca una care are și departament Provita, vă recomandă:

1. Rămâneți cu capul pe umeri, căci altminteri la efectele acestui virus se va adăuga și „decapitarea conștientă a rațiunii.”

2. Ca ortodocși – desigur, ne referim la cei îngrădiți de panerezia ecumenistă – știm că Dumnezeu este Stăpânul vieții noastre și că nimic nu se întâmplă fără voia Lui. Armele pe care ni le-a încredințat împotriva bolilor sufletești și trupești sunt multe și imbatabile: Sfânta Cruce, Sfânta Rugăciune, Aghiazma, untdelemnul de la Sfântul Maslu, păstrarea prin pocăință a unei conștiințe curate.

3. Spovedania și Sfânta Împărtășanie – care este numită de Sfântul Ignatie Teoforul – „medicamentul mântuirii.”

Panica este o stare de îndrăcire a minții omului. Să ne ferim de ea, că poate cauza atât moartea trupească, dar mai ales pe cea sufletească!

Post cu folos, spre Înviere!

Redacția