Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Atunci când făptașii se vor îngrădi de erezie voi renunța și la patos

Până atunci mă conduc după cuvântul Scripturii: „glasul celui ce strigă în pustie.” Reținem că nu o face… în șoaptă.

Să auzim de bine și să avem un Post ortodox, cu o Duminică a Ortodoxiei care să ne meargă la suflet, în comuniune doar cu ortodocșii, nu și cu ereticii vicleni!

Notă: Nu am vrut să îl nedreptățesc cu nimic și în niciun caz pe părintele Xenofont, doar a fost un lapsus de moment, de aceea îi acord un spațiu special, reluând cu bucurie mărturisirea lui, ca un bun model pentru cei restanțieri:

Mărturisirea de credință ortodoxă a ieroschimonahului Xenofont Horga

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!