Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Rugăciune către Domnul…

Doamne, obișnuiesc să Îți mulțumesc pentru darurile Tale unice, deosebite și neașteptate. În această seară Îți voi mulțumi pentru cunoscutul, simplul și zilnicul dar al somnului.

Însă oare cumva acesta nu este dintre darurile deosebite dumnezeiești?

Câți oameni priveghează în acest ceas… Dacă aș putea să îi număr…

Alții nu au pat în care să doarmă, pentru că o nenorocire i-a aruncat pe drumuri, alții nu au liniște și datorită mustrărilor de conștiință nu pot să închidă un ochi.

Alții nu se simt în siguranță, pentru că locul unde ei locuiesc se află într-o zonă cuprinsă de război, iar alții nu dorm pentru că li s-a dat un ghimpe în trup, încercarea insomniei sau vreo boală gravă care îi chinuie.

Alții nu dorm pentru a ticlui moduri de a câștiga mai mulți bani, iar alții alcătuiesc planuri criminale și vrăjmașe.

Doamne, Îți mulțumesc pentru scumpul și de marele preț dar al somnului, un dar pe care l-am considerat obișnuit și comun fiecărui om, însă din păcate nebunia vremurilor noastre l-a făcut să fie atât de rar…

Îți mulțumesc pentru somnul netulburat pe care mi-l dăruiești.

Pomenește, Doamne, și pe cei care în această noapte nu vor dormi. Amin.