Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Recunoștința

Sfântul Vasile cel Mare spunea:

„Să fim recunoscători lui Dumnezeu, în fiecare clipă a vieții noastre. Însă mulți au pățit ceea ce li se întâmplă celor nemulțumiți. Au disprețuit bunurile de aici pe care le au și au dorit cele pe care nu le aveau.

Cei nemulțumiți nu îi văd pe cei care se află într-o situație mai rea ca ei, ca să Îi mulțumească Domnului că i-a ferit de rele. ci se compară cu cei care au mai multe ca ei și calculează cât (cred ei că) le lipsește față de ce au aceia și se tulbură și hulesc pe Dumnezeu, în loc să Îi mulțumească pentru ceea ce au primit deja de la El.”