Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Atunci când ”fratele” se pregătește de ”fenomenul Pitești”

Am primit azi un mail-surpriză de la părintele Evghenie, având în vedere și faptul că azi, 25 aprilie 2017, ora 10, sunt chemat în judecata Consistoriului Mitropolitan la Sibiu.

Mailul primit spune următoarele:
”Îți spun de la început că am semnat sa rup orice comunicare cu tine. De asemenea am primit vești sigure că lucrarea de întrerupere a pomenirii este o înșelare. Nu este timpul potrivit acum, ci va fi cândva în viitor, când ne vor impune lucruri. Te rog din suflet, revino la pomenire. IPS Laurențiu este milostiv și te va ierta, dar fa-o acum la consistoriu, dacă vrei, pun eu o vorbă bună. Crede-ma, așa e bine.
Dumnezeu sa ne lumineze pe toți.”

Răspunsul meu a fost următorul:
”Sorry, părinte, eu am coloană vertebrală. Îți doresc să dobândești una. În viitorul cât mai apropiat.
Întreruperea pomenirii este singura șansă a noastră de a nu ajunge în iad.
Cât despre întreruperea legăturii cu mine, facă-se voia ta.”

Cred că lucrurile sunt clare. Însă nădăjduim, ca și în cazul Sf. Ap. Petru. Părintele Evghenie nu este spălat pe creier. Încă.

Până una alta, iată ce s-a depus acum o oră la Mitropolia din Sibiu, din partea mea (eu nu m-am mai dus, din motivele de mai jos):

Pr Ciprian Staicu – Cerere 25 aprilie pentru Apel la Sibiu

Facă-se voia Domnului, nu a omului !

 

pr. Ciprian Staicu