Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Atunci când ”fratele” se pregătește de ”fenomenul Pitești”

Am primit azi un mail-surpriză de la părintele Evghenie, având în vedere și faptul că azi, 25 aprilie 2017, ora 10, sunt chemat în judecata Consistoriului Mitropolitan la Sibiu.

Mailul primit spune următoarele:
”Îți spun de la început că am semnat sa rup orice comunicare cu tine. De asemenea am primit vești sigure că lucrarea de întrerupere a pomenirii este o înșelare. Nu este timpul potrivit acum, ci va fi cândva în viitor, când ne vor impune lucruri. Te rog din suflet, revino la pomenire. IPS Laurențiu este milostiv și te va ierta, dar fa-o acum la consistoriu, dacă vrei, pun eu o vorbă bună. Crede-ma, așa e bine.
Dumnezeu sa ne lumineze pe toți.”

Răspunsul meu a fost următorul:
”Sorry, părinte, eu am coloană vertebrală. Îți doresc să dobândești una. În viitorul cât mai apropiat.
Întreruperea pomenirii este singura șansă a noastră de a nu ajunge în iad.
Cât despre întreruperea legăturii cu mine, facă-se voia ta.”

Cred că lucrurile sunt clare. Însă nădăjduim, ca și în cazul Sf. Ap. Petru. Părintele Evghenie nu este spălat pe creier. Încă.

Până una alta, iată ce s-a depus acum o oră la Mitropolia din Sibiu, din partea mea (eu nu m-am mai dus, din motivele de mai jos):

Pr Ciprian Staicu – Cerere 25 aprilie pentru Apel la Sibiu

Facă-se voia Domnului, nu a omului !

 

pr. Ciprian Staicu

41 Responses to Atunci când ”fratele” se pregătește de ”fenomenul Pitești”

 1. Mihai says:

  Ft simplu de frica a reluat pomenirea ereticului streza, părerea mea personala, i-am citit și c.v-ul lui streza junior, că vorba ceea ce se naște din pisică tot șoareci maninca

 2. Carmen says:

  Surprinzător emailul primit… Am simțit pe pielea noastră cum e sa-ti de-a „lecții ” cineva in care ai avut încredere( e vorba de nepotul cu scrisoarea in care ne-a a făcut schismatici…) Acum, în mai,are nunta. Noi suntem dispuși să trecem peste acest „incident” neplăcut dar nu cred că va permite unor „schismatici ” să participe la nunta lui… Nasul e preot ecumenist convins. E dureros când unora li de spală creierele atât de ușor.. Să ne rugăm să putem duce lupta până la capăt.Doamne ajută!

 3. tudor says:

  Hristos a Inviat!

  Raspuns ca la carte parinte Ciprian – va sustinem intru totul.

  O unghie daca s-a cedat din ortodoxie s-a cedat totul
  – pentru ca satana daca i-ai dat umpic, nu mai esti intreg al lui Dumnezeu.

  Faptul ca parintele Evghenie a fost pus sa semneze o intrerupere a comunicarii
  cu sfintia voastra arata rautatea lor, si cred ca este si neconstitutional asa ceva.
  Asa zisa „milostivire” a lor e ca cea a vechilor imparati pagani cand incercau sa-i induplece pe Sfintii Parinti.

  Sa nu uite ca pe lumea asta se da examenul iar rezultatele dincolo.
  Cine s-a plimbat cu cel rau pe lumea asta, si dincolo se va plimba tot cu el;
  iar cine s-a plimbat cu Hristos pe lumea asta, si dincolo se va plimba tot cu Hristos. Or vedea ei cand or inchide ochii si insasi dacii vor marturisi impotriva lor – pentru ca inaintea lui Dumnezeu si pietrele spun adevarul.

  Cu nadejde la Maica Domnului inainte!

 4. Claudiu says:

  Pentru Pr Evghenie , doar atat: imi „impui” sa fiu in comuniune cu tine (adica cu ereticul Streza)!

  Cuvantul acesta l-am primit de la vrednicul marturisitor Parinte Ioan Miron!
  La intrebarea mea: Parinte Ioan Miron, motivarea preotilor care nu vor sa intrerupa pomenirea este ca „nu ne-a impus sa schimbam ceva in Dumnezeiestile Slujbe” ..iar raspunsul Pr Ioan Miron a fost: e adevarat, dar imi impui sa fiu in comuniune cu tine!
  Doamne ajuta tuturor preotilor care duc lupta cu fiara ecumenista!

 5. Teodor Stela (crestinul orthodox ) says:

  Nu va temeti parinte Ciprian CE S A DAT ” CEVA ” DE LA DUMNEZEU NU SE POATE LUA INAPOI …
  numa dar sa fii sluga vicleana si sa ingropi talantul
  Stati sub indrumarea Episcopului Mihail Jar si a celor cativa de pe acest pamant care vor sa marturiseasca ORTHODOXIA si pe HRISTOS A INVIAT
  Ca ….restul inchinatori si slugi la jidovii blestemati sunt , astfel ii inghite fiara .

 6. Dumnezeu sa va ajute sa va luptati! Sabiile sunt ascutite. Biruinta deja o aveti. Trebuie doar s-o mentineti. Parintele Evghenie a fost indemnat sa va ispiteasca pentru ca lor nu le vine deloc bine aceasta infruntare pe care le-o faceti.

 7. Părintele says:

  Hristos a înviat! Sărut dreapta sfințite Parinte, vă citesc site-ul și l urmăresc cu placere,. Am găsit un articol bun al pr. Averchie despre râvna Sfânta pe care cu îngăduința sf. Voastre vi l trimit spre folosul cititorilor site-ului Prietenii sf. Efrem. In ziua de azi nu mai suntem statornici în credință pentru că ne lipsește adevărata râvna către cele sfinte. Sa ne ajute Bunul Dumnezeu să ducem lupta până la capăt și sa zicem ca sf. Apostol Pavel,, lupta cea bună am luptat, credința am aparat………”Dumnezeu sa ne lumineze pe toti si să ne întărească în această luptă bună.
  Iată și link-ul. Dacă greșesc iertati.
  https://hristofor.wordpress.com/2009/05/24/pentru-orice-crestin-ortodox-despre-rivna-sfinta/

 8. Părintele says:

  Doamne ajută. Acesta este și scopul cinstite Parinte, sa ne întărim și să mărturisim Sfânta și Dreapta Credinta. Vă sunt alături în această lupta si-n același duh de mărturisire. Iertati.

 9. AV. IULIA TIPA says:

  Nu vreau sa va dezamagesc, dar orice jurist, fie el avocat, judecator etc de bun simt SI BUNA CREDINTA va va spune ca analiza incalcarii unor drepturi constitutionale porneste de la analiza aspectelor care au generat acele incalcari. Si tocmai, aceasta din urma analiza, vizeaza aspecte care tin de organizare, administrare etc. a BOR .IN ACEST MOMENT ANALIZA INTERFEREAZA CU PRINCIPIUL AUTONOMIEI CULTELOR .SI ORICE ANALIZA A ACTIUNII CIVILE PE FOND VA FI RESPINSA CA INADMISIBILA DEOARECE INCALCA PRINCIPIUL AUTONOMIEI CULTELOR.
  Chiar si analiza imprejurarii daca un episcop este indreptatit sa dispuna masuri impotriva PREOTILOR, MONAHILOR, implica analiza atributiilor, competentelor, organizarii etc ale BOR, CEEA CE PRESUPUNE INCALCAREA PRINCIPIULUI AUTONOIMEI BOR.
  Solutia pe care v-am dat-o , (fara a se margini doar la cele expuse deja in spatiul public de mine….fiind si alte motive a fi invocate in cadrul aceleiasi actiuni civile, dupa dorinta…) vizeaza analiza legii , aspecte premergatoare fondului, care nu implica principiul autonomiei cultelor.
  DOAMNE AJUTA!
  AV. IULIA TIPA

  • admin2 says:

   Vă mulțumesc. V-am scris și mail, dar nu știu dacă a ajuns. Vom ține negreșit seama.

 10. Irina says:

  Din mărturisitor,pr. Evhhenie a devenit”obiect de tortură”…dar nu aș vrea să fiu în conștiința lui…e dureros de trist!

 11. AV. IULIA TIPA says:

  Dreptul constitutional la un proces echitabil nu poate fi aplicat prin analogie sau direct in procedura admistrativ bisericeasca. A se vedea deciziile CEDO si deciziile Curtii Constituionale in acest sens.
  Cat despre „conflictul de interese” care sta la baza apararii nu poate reprezenta motiv in cazul uneiu actiuni civile, laice ci doar in cazul celor bisericesti. Ceea ce inseamna ca nu se depasesc granitele BOR.
  Ceea ce se doreste de catre BOR este tocmai nedepasirea acestor granite si punerea preotilor etc. in imposibilitatea de a apela la instantele civile, laice. Dar asa cum am precizat si am expus in spatiul public,de nenumarate ori, exista portite juridice legale pt preoti etc. care le dau posibilitatea de a demara o procedura in instantele de judecata civile.
  DUMNEZEU SA VA LUMINEZE SI SA VA AJUTE!
  PS: nu am primit e- mail.

 12. florentina says:

  Nu m-am asteptat la P.EVGHENIE sa se intoarca la pomenire…asta e…sigur a fost stresat si de aceea a cedat…

 13. AV. IULIA TIPA says:

  Am mai trimis un comentariu, primul de fapt, dar nu apare postat.Nu mai repet tot continutul lui, pentru ca, partial se regasesc aspectele pe care am vrut sa le subliniez in e-mailurile deja publicate. Redau doar cele ce urmeaza:
  Biserica Ortodoxa Romana prin organele de conducere nu poate demara procedura disciplinara, nu poate dispune masuri disciplinare nu-si poate exercita prerogativele instituite prin Regulamentul Autorităţilor Canonice Disciplinare si al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române (ALTFEL SPUS O LIPSA DE AUTORITATE, COMPETENTA ).
  Preotii, monahii si monahiile impotriva carora se dispun sanctiuni pot ATACA ACESTE MASURI IN INSTANTA DE JUDECATA, INVOCAND MOTIVE CARE TIN DE ASPECTE PREMERGATOARE ANALIZEI FONDULUI CAUZEI. CAND SPUN FONDUL CAUZEI AM IN VEDERE ANALIZA MASURILOR DISPUSE PRIN DECIZIA DE SANCTIONARE. Fondul cauzei vizeaza momentul de la care se poate vorbi de acel principiu al autonomiei atat de clamat, de care se tot foloseste BOR PENTRU A SAVARSI ABUZURI. Aspectele care tin de faza prealabila, premergatoare fondului nu interfereaza cu principiul autonomiei cultelor.
  Instantele pana in prezent au respins ca inadmisibile actiunile introduse de preoti,in virtutea principiului autonomiei,cultelor deoarece se invocau motive care tineau de fondul cauzei si implicit interferau cu autonomia.
  Solutia propusa vizeaza actionarea in judecata pe motive care apar pana la momentul in care actioneaza principiul autonomiei cultelor.Altfel spus sunt 2 etape:
  1.- una care tine de autorizare, acord dat de stat BORULUI pentru a se administra, organiza , etc.( adica etapa aprobarii prin Hotarare de Guvern ); In speta,efectele juridice ale lipsei aprobarii de catre stat a codurilor canonice se concretizeaza in situarea demersului lor (consistoriu eparhial sau altor organe) in afara cadrului legal. Lipsa procedurii de aprobare prin Hotarare de guvern a codurilor canonice in conditiile legii interzice exercitarea autoritatii canonice ,respectiv:functionarea acestora, intrunirea consistoriului eparhial, emiterea sentintelor disciplinare sau de judecata sau mai explicit, urmarea oricarei proceduri instituita prin Regulamentul Autorităţilor Canonice Disciplinare si al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române sau aplicarea prevederilor acestuia.
  2.- Si o alta etapa care tine de administrare, organizare, sanctionare etc , moment din care putem vorbi de principiul autonomiei cultelor.A doua etapa marcheaza momentul in care “se activeaza” principiul autonomiei cultelor.
  Invocarea unor aspecte care tin de incalcarea drepturilor constituionale se incadreaza la etapa 2 pentru considerentele expuse deja intr-un comentariu anterior.

 14. utzu says:

  Oare ce se întâmplă cu părintele Evghenie, și cu alți părinți și frați ca el? Care sunt veștile despre care vorbiți precum că nepomenirea e înșelare? Dacă sunteți convins că este înșelare, ne lăsați pe noi așa, în lucrarea Satanei? Poate nu sunteți încredințat de buna noastră credință, că nu vă vom primi mărturia. Vă rog părinte Evghenie, spuneți-ne și nouă ce v-a întors la pomenirea părintelui ierarh eretic! Nu mai este el eretic? Cum ați judecat? Cum lucrează acest pogorământ pe care îl faceți? Ați înțeles oare la ce se referă ecumenismul lucid proclamat de sfântul nostru sinod? Sunteți în comuniune cu ecumenismul lucid? E mântuitor? Nimic nu m-ar bucura mai mult decât să aflu că eu îs în înșelare și că biserica e bine, curată în toate! Pentru mine mărturisesc că se face curând anul de când încerc să mă conving că sunt eu însumi doar în înșelare și că trădarea din Creta nu a schimbat nimic. Nu ar fi prima dată când greșesc. Dar nu reușesc! Fie trebuie să mă prefac că nu văd ”semnături de rupere a comunicării”, că nu văd monahii prigonite, nedreptăți strigătoare la cer, dublă măsură, că nu văd autism, împietrire și să-mi fie iertat – viclenie în cuvânt, că nu văd oameni în toată firea care nu reușesc să răspundă unei simple întrebări: Este ecumenismul erezie? Părinte Evghenie, fie-vă milă de noi și căutați să ne luminați, privind cu milă și cu răbdare către noi. Eu sunt slab în toate și tocmai pentru că sunt atât de slab nu îndrăznesc să ies din cuvântul părinților care ne cer să păzim dreapta credință înainte de toate, chiar mare, mare păcătos fiind. Și deocamdată, atât cât îmi folosește mintea aceasta cu care mă hrănesc pe mine și pe ai mei, nimic nu mi-e atât de clar ca această enormă și groaznică vânzare a credinței. Dumnezeu să ne ierte și să ne mântuiască pe toți! Iertați-mă! Doamne, ajută!

  • admin2 says:

   Întrebări foarte bune, pe care și eu mi le-am pus luni de zile. Acum m-am lămurit. Cu Domnul înainte, împotriva fiarei ecumeniste!
   Dacă părintele Evghenie va binevoi să răspundă, cu drag îi vom oferi cuvântul.
   Pr. Ciprian

 15. Nicoleta C says:

  Daca nepomenirea episcopului,pentru pr.Evghenie,este inselare,ma intreb:Care ipostaza a parintelui Evghenie a fost/este in inselare:cea de nepomenitor sau cea de pomenitor?Logic,de ce sa il cred ca A FOST in inselare,(nepomenind) si sa nu cred ca AR FI ACUM in inselare(pomenind)?Un om care se schimba asa de usor in pareri si atitudini nu are verticalitate.Ce mi se pare interesant,este faptul ca e sigur de pozitia actuala,incat vrea si ,,binele” altora.De asemenea,ma intreb:cum sa semnezi ca nu vei mai comunica deloc cu cineva?Atata lucru nu a priceput,ca cei ,,de sus”se temeau de o astfel de legatura,ca i s-a impus ca unui copil cu cine are voie sa se joace si cu cine nu?

 16. marius says:

  Îmi permit și eu ticălosul o părere. Cel puțin acest preot a avut curajul să se ridice înpotriva fiarei ecumeneniste. Da, îndradevăr pentru o scurtă perioadă de timp, alți preoți nici nu au avut curaj să viseze să întrerupă pomenirea. Înainte să-l judecăm ar trebui să ne întrebăm: oare știm noi cate legiuni de demoni s-au năpustit asupra lui, oare știm noi ce presiuni au fost făcute asupra lui de acest „milostiv” mitropolit ? Din nefericire pr Evghenie a fost umilit, și va mai fi umilit, pentru ce a găndit, pentru că a uneltit împotriva sistemului, nu ptr cã a oprit pomenirea. Pr Evghenie a ieșit din tranșee, doar pentru 5 minute, dar a ieșit ! Cinste lui pentru acele 5 minute de eroism !

 17. Mihai says:

  Chiar mă uitam pe diverse publicații vizavii de traiectoriile ,,ierarhilor” b.o.r și efectiv acțiunile lor eretice sau întețit, cel puțin la Serafim joanta a luat un avint nemaiîntâlnit, de Bartolomeu nu mai vorbim că la găsit pe budha, echivalentul lui Iisus,

  • admin2 says:

   Căderi succesive, spre iadul veșnic. Doamne, dă-le pocăință înainte de moarte!

 18. remus says:

  Hristos a inviat !
  Parinte ce este cu aceasta pomenire si de ce tin „episcopii” la ea ?
  asa a fost de la inceput ? Episcopii ridicati de apostoli erau pomeniti ?
  La fel si cu antimisurile, este o practica recenta, din sec XVIII daca nu ma insel.
  Nu cumva acestea sunt „traditii”ca cele pe care Mantuitorul le reprosa fariseilor care nu tineau legea si inventasera „traditii” care suceau legea ?
  Doamne ajuta !

  • admin2 says:

   Episcopul este urmașul direct, prin succesiune apostolică, al Sfinților Apostoli. Este normal ca episcopul să cârmuiască o Biserică locală. Nu avem absolut nimic împotriva episcopilor ortodocși, Doamne ferește. Însă ”cretani” și cei de un gând cu ei NU MAI SUNT EPISCOPI, ci falși-episcopi sau, conform Sfintei Scripturi, ”lupi în piei de oaie.” Lor nu le mai încredințăm mântuirea noastră pentru simplul fapt că își bat joc de ea și de sufletele noastre. Ei nu mai sunt păstori, ci lupi. Nu mărturisesc Adevărul, ci L-au trădat. Erezia îi desființează din postura de ierarhi, asemenea se întâmplă și în cazul preoților și diaconilor ecumeniști.
   Antimisul trebuie să aibă zugrăvit pe el Punerea în mormânt a Domnului și să aibă cusute în el sfinte moaște de martiri. Treaba cu semnătura episcopului provine din epoca fanariotă, ca o metodă de subjugare a preoților. Biserica nu este episcopocentrică, ci hristocentrică. Nu episcopului îi slujim, ci în frunte cu el (dacă e ortodox), slujim Unuia și Aceluiași Hristos. Dar episcopii ecumeniști sunt papistași în gândire și au uzurpat locul lui Hristos.
   Eu, când am întrerupt pomenirea, ca să fiu cinstit cu conștiința mea, nu am mai slujit pe antimisul bisericii parohiale, ci, cu toată evlavia datorată prezenței sfintelor moaște în el, îl luam deoparte la Sfânta Liturghie, îl puneam la proscomidiar închis, căci nu pot sta două antimise pe aceeași Sfântă Masă și slujeam cu antimisul nou, adus din Sf. Munte, care împlinește cele două condiții menționate mai sus, neavând nici o semnătură pe el. Apoi, după Sf. Liturghie, puneam antimisul la locul lui până la următoarea Sf. Liturghie, când îl înlocuiam iar. Nu am hulit cele sfinte, doar că nu am slujit pe un antimis semnat de un episcop ecumenist, ca să nu cad în osânda lui.
   Biserică fără episcop nu există, însă pentru ca un episcop să fie episcop trebuie să fie ORTODOX în gândire, faptă, vorbe, slujire, în toate. Noi asta ne dorim: EPISCOPI ORTODOCȘI ! Nu masoni, ecumeniști, filo-papistași etc. Ci ORTODOCȘI!
   Cu respect, pr. Ciprian.

 19. Spirea Bataiosu says:

  Cine a citit Strajerii ortodoxiei??
  Pai au existat preoti,episcopi chiat patriarhi care au facut intocmai ca parintele Evghenie.Istoria se repeta insa pe un plan superior,,,
  Sa ne rugam Domnului sa-i lumineze totusi mintea ,,,inca este timp de pocainta ,,,

  • admin2 says:

   Așteptăm să puneți aici niște citate din cartea aceasta minunată, frate Spirea.

 20. Andrei says:

  Hristos a inviat!
  Evghenie scrie ca „Nu este timpul potrivit acum”, dar cind o sa fie, cind l-a inghiti fiara ?
  Uitati-va cum ereziarhul Kiril al Moscovei se leapada fara nici o jena de Hristos afirmind ca „Creștinii și musulmanii care cred în Allah, se adreseaza în rugăciune către același Dumnezeu”, la http://3rm.info/main/67190-vy-poslushayte-etogo-bogootstupnika-ego-zaschitnichki-chto-vam-esche-nuzhno-chtoby-on-esche-sdelal-video.html.
  In biserici la Ucraina Agafanghel al Odesei a pus pe preoti sa stringa semnaturi de la oameni pentru schimbarea rinduelei bisericesti.
  Se introduc souri si mascarade in biserici: http://3rm.info/main/67192-to-li-esche-budet-uzhe-i-do-ceirkovnoy-akrobatiki-v-hramah-dokatilis-video.html.
  Oare nu se vede clar apostasia?

 21. admin2 says:

  Paraclisul în care slujesc eu este închinat Sfântului Noului Mucenic Evghenie! Să avem parte de binecuvântarea lui!
  Pr. Ciprian

 22. elena adriana says:

  PARINTE ..va rog sa ma iertati….cred ca ar trebui sa repuneti ..scrisoarea par EVGHENIE pe sait ….a fost o MARTURISIRE MINUNATA …DOCUMENTATA ,SINCERA ,TRAITA ..
  Cum se poate ca autorului unei astfel de marturisiri….sa-i fie spalat creierul intr-un timp atat de scurt ..incat sa semneze o declaratie ..prin care sa i se intezica ..sa ia legatura ..cu un prieten???CE I S-A PUTUT INTAMPLA PAR .EVGHENIE..INCAT SA SEMNEZE ASA CEVA??
  ce fel de oameni sunt cei carora le trece prin cap..sa ceara asa ceva ….????
  Sunteti prietenul par Evghenie ..repuneti scrisoarea pe sait …..asta o sa-l ajute pe parintele sa o mai reciteasca din cand in cand … … si sa se gandesca …cum a renuntat la ADEVAR …
  Cineva ..a spus ca in spatele fiecarui barbat puternic sta o femeie puternica ….
  nu stiu daca e adevarat ….DAR IN DREAPTA FIECARUI PARINTE MARTURISITOR ….SIGUR STA O DOAMNA PREOTESA INTELEAPTA ,”MAICA PREOTESA”…asa cum se numeau cu respect in alte vremi…VREDNICE SUNT CU ADEVARAT …cele care si-au incurajat si sprijinit sotii preoti pe calea MARTURISIRII….sau cum a zis par Vasile Savin…INGERI PAZITORI……

  • admin2 says:

   Cred că aici este chiar opusul, din păcate (referitor la preotese).
   Pe de altă parte, părintele Evghenie a ”trecut” la o altă fază, aceea a ”convingerii” celor ”neascultători.” În această ”fază” nu mai există prietenie, căci altfel devenim potrivnici cuvântului lui Hristos.
   Fiecare trebuie să își ducă lupta sa. Conștiința nu se cumpără de nicăieri, nici nu se împrumută.
   Să dea Domnul să fie bine. Dar să ne ferim de jumătățile de măsură.
   Pr. Ciprian

   • admin2 says:

    Citeam acum pe net:
    ”Nu iubi numai ca să te iubească ceilalți, … iubește pentru că numai așa exiști, numai astfel faci parte dintre cei vii.”
    Și tot acum citeam despre Robert Powell, cel care a jucat rolul lui Iisus în filmul ”Iisus din Nazaret”:
    În ianuarie 2016 acesta a declarat: ”Nu am încetat niciodată să spun aceasta lumii, din anul 1977 încoace. Sunt doar un actor și un comediant britanic. M-am săturat să văd poze cu chipul meu în locurile de rugăciune sau în alte locuri, pentru rugăciune. Eu doar am făcut un film pentru a-mi câștiga existența. Ardeți poza mea și adorați-L în adevăr pe singurul Dumnezeu! Eu sunt doar un actor, Iisus este Domnul!”
    (“I never cease to say and I repeat it to the world since 1977. I am not Jesus Christ, I am just an actor and British comedian. I am tired of seeing my photos displayed in places of worship and other places for worship. I just make a film for a living. Burn my picture and worship the only God in truth ! I am just an actor… Jesus is Lord!” – sursa – http://trelogiannis.blogspot.ro/2017/04/blog-post_811.html)
    https://scontent.fath3-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/18119042_447004505642514_3267976414641268019_n.jpg?oh=c1dade719c491650a05ba2b090c9a381&oe=59831DEC