Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Demonizarea lumii și batjocorirea de către ereticii cripto-ecumeniști a expresiei „mărturisirea ortodoxă”

Doamne ajută și binecuvântează pe toți cei care cu adevărat Te iubesc, Hristoase!

Citeam în această seară despre declarația primului ministru ateu al Greciei referitoare la faptul că se impune ca statul grec să adopte o „neutralitate religioasă.”

De asemenea, o altă știre spune că mănăstirile Sfântului Munte Athos au primit – prin hotărârea ministrului economiei – suma de 1.240.000 de euro, pentru anul 2018, ca sprijin pentru lucrările ce au loc acolo.

Cel mai mult a primit mănăstirea Simonos Petras (144.000 de euro), dar a primit și „ascultătorul de ecumeniști” și prigonitorul de ortodocși Schit românesc Prodromu ceva mărunțiș – 9.000 de euro, ca să fie în continuare pomenitor de eretici (lista completă la adresa: https://www.katanixis.gr/2018/11/1240000.html).

Așadar, statul grec vrea să scoată Crucea și icoanele din școli, instituții, tribunale etc, dar și de pe steagul național. Iar Sfântul Munte „construiește” ziduri și se surpă întru erezie.

Starea de demonizare specifică atitudinii de nemărturisire a adevărului și de trădare a Ortodoxiei se instalează din ce în ce mai mult. Dar să nu deznădăjduim, căci cel mai mare adevăr al istoriei omenirii este că în final cu siguranță – 100% – Ortodoxia va birui! Depinde însă – în perspectiva mântuirii fiecăruia – cine va rămâne ortodox și cine nu!

La noi situația se aseamănă din următorul punct de vedere: suflete otrăvite de ură nu pot dormi dacă nu împroașcă zilnic cu venin. Cine sunt, știm și îi compătimim. Lovesc iar și iar cu „piciorul în țepușă”, iar rezultatul va fi unul singur: îndrăcirea lor și a celor care îi ascultă.

Dar problema se află altundeva: cei care mint continuu (nu din răutate, ci din suferință psihică gravă, dar nu de nelecuit), încercând că manipuleze inclusiv părinți precum Gheron Gavriil Cutlumușiatul, precum și cei care atacă furibund pe episcopii ortodocși care drept învață cuvântul adevărului, despicând firul în patru și căutând zarvă acolo unde este pace și slujirea lui Hristos, astfel de suflete înșelate care poartă „stindardul” mărturisirii „ortodoxe” lipsite de Crucea lui Hristos, de prigonire personală din partea ereticilor, de bunul simț specific românesc, sunt niște demonizați. Simplu și duhovnicește vorbind, dar și cu durere pentru ei. Iar cei care, din lipsă de ocupație, ascultă șoaptele lor viclene, de fapt sunt „catehizați” de tatăl minciunii, întru pierderea sufletelor lor.

Discernământul duhovnicesc al poporului român este aproape nul, datorită analfabetismului teologic ortodox, iar gura mare a unora dintre cei „îngrădiți” nu de erezie, ci de adevăr este mai nocivă decât ar fi niște minarete mahomedane pe pământul românesc.

Nu există absolut nicio legătură reală între navigarea pe internet pentru căutarea „știrilor pseudo-ortodoxe” și adevărata mărturisire de credință.

Nu există absolut nicio legătură reală între îngrădirea de panerezia ecumenistă și „păsări călătoare” care schimbă – ca autori – siturile – dar pomenitori de eretici și slujitori cu ei rămân fără abatere.

Nu există absolut nicio legătură reală între suferința pentru Hristos a ortodocșilor îngrădiți de ecumenism și gura slobodă și penelul otrăvit al președinților de partide politice dornici a-și face reclamă întru perspectiva unor viitoare alegeri.

Am scris acestea pentru că lumina nu trebuie pusă sub obroc și adevărul trebuie spus pe față, demascând minciuna, inspirată de satana (conform Ioan 8, 44). Aceasta este datoria fiecăruia dintre noi, nu să ne lăsăm tulburați (unii, nu noi) de ce născocesc unii, ca să aibă apoi duhovnicii ortodocși ce să audă la spovedanie. Așa ceva consider că va fi – în viitorul apropiat – o clară oprire de la împărtășire – căci cine își otrăvește sufletul ascultând minciunile altora nu este vrednic să Îl primească pe Hristos-Adevărul. Se vor putea împărtăși cu vrednicie doar cei care nu își vor mai întina sufletul cu atitudinile de circari ale unora.

În concluzie, la toate atacurile satanei, directe sau prin oameni aserviți lui, cu mila lui Dumnezeu, pe Care Îl slujim cu dragoste, cu smerenie și cu recunoștință, răspundem, în numele lui Hristos Domnul nostru:

„Zis-a Avva: Dacă Dumnezeu nu va intra în sufletul omului, omul nu se va liniști nici înlăuntrul său, dar nici cu ceilalți oameni nu va avea relații pașnice.

Prin urmare, pacea popoarelor, pacea lumii depinde de relațiile fiecăruia dintre noi cu legea lui Dumnezeu. Un suflet care trece printr-un moment de durere, se sprijină pe iubirea lui Dumnezeu, iar în durere găsește limanul păcii.

Vâslele care ne ajută să ajungem la golful cel liniștit sunt „nădejdile” că Dumnezeu ne va răsplăti cu fericirea veșnică pentru aceste încercări prin care trecem în timpul vieții noastre.

Și omul rămâne liniștit și îmbogățit de experiența nu numai a durerii prin care a trecut, ci și a modului în care trebuie să se raporteze la semenii și la frații lui în momentele dificile ale vieții sale.

Iar ceea ce are mare importanță este faptul că omul păcii interioare este și purtător al păcii în această lume.”

II Corinteni 13, 13 ! (să luăm Scriptura și să mai citim din ea)

………………………………………….

pr. Ciprian Staicu și toți frații

cei dimpreună cu mine

Recomandăm:

Toată problematica teologică ortodoxă ultimilor doi ani de la sinodul din Creta, împreună cu argumentele patristice ale adevăratei mărturisiri ortodoxe și combaterea extremelor „părtășiei” și neo-stilismului pot găsi cei cu gând bun în lucrarea:

CARTE de teologie ortodoxă: Uniți întru slujirea lui Hristos