Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Cele două căi…?

Pe această imagine scrie așa:

„Cineva m-a întrebat odată:

– De ce insiști să mergi pe drumul cel greu (pe calea cea strâmtă)?

Iar eu i-am răspuns:

– Ce te face să crezi că văd două drumuri (căi)?”

Redacția

PS – așa gândește un ortodox: Ioan 14, 6.

Cum se ajunge la sfințenie? Răspuns al Sfântului Ierarh Nectarie, mitropolitului Pentapolisului, făcătorul de minuni din Eghina

Când Sfântul Nectarie a fost canonizat, în anul 1961, într-o mănăstire din Sfântul Munte Athos s-au creat două grupuri de monahi. Unii acceptau sfințenia lui, alții o puneau la îndoială.

Văzând situația care s-a creat în mănăstire, starețul acesteia i-a adunat pe monahi într-o zi în sinaxă și le-a spus:

– Subiectul sfințeniei părintelui Nectarie nu va deveni pricină ca să ne pierdem sufletele, războindu-ne între noi. Am hotărât să ținem cu toții trei zile de post, în care cu multă rugăciune să îi cerem lui Dumnezeu să ne descopere dacă Gheronda Nectarie este Sfânt sau nu.

Într-adevăr, așa au făcut…

În a treia zi, în timp ce starețul se pregătea să coboare la slujba din biserică, s-a auzit o bătaie discretă în ușa chiliei lui și a intrat în chilie însuși Sfântul Nectarie!…

Când Sfântul a intrat în chilie, starețul l-a recunoscut imediat și căzut în genunchi, închinându-i-se.

Atunci Sfântul Nectarie i-a spus:

– Frate Athanasie (așa se numea starețul), du-te și spune-le părinților să nu se mai ostenească. Domnul mi-a dat darul sfințeniei și sunt Sfânt, făcător de minuni și izvorâtor de mir. Și să știi că Domnul m-a sfințit dintr-un singur motiv: eu întotdeauna iertam! (pe cei care îi făceau rău – n.trad.)…

 

Sursa – http://trelogiannis.blogspot.com/2018/09/blog-post_982.html

traducere din limba greacă de

pr. Ciprian Staicu

Notă: Să nu uităm că Diana are nevoie de rugăciune, căci peste 25 de zile va avea loc judecata ei particulară, înaintea lui Hristos!

Să ne rugăm pentru Diana, sora noastră întru Hristos, trecută în veșnicie…

Recomandăm:

CARTE de teologie ortodoxă: Uniți întru slujirea lui Hristos

Ecumenismul = cea mai mare tiranie din istoria României

A apărut pe net articolul:

https://www.activenews.ro/stiri/Fara-Referendum-ar-urma-%E2%80%9Ecea-mai-crunta-invazie-ideologica-si-cea-mai-nebuna-tiranie-din-istoria-Romaniei-.-Manastirea-Petru-Voda-a-Parintelui-Justin-Parvu-cheama-romanii-la-vot-pentru-apararea-fiintei-nationale-152861

Eu aș schimba acest titlu al articolului din media online de mai sus astfel:

Fără mărturisirea Dreptei Credințe și prin îmbrățișarea panereziei ecumeniste de către TOȚI „marii” ucenici ai pr. Justin Pârvu s-a ajuns ca ACUM în România să trăim cea mai crunta invazie ideologica satanistă și masonică, prin sincretismul ecumenist și cea mai nestăvilită tiranie din istoria României, prin semnarea de către ierarhii masoni ai Bisericii Ortodoxe Române a documentelor eretice din Creta (iunie, 2016) și prigonirea ORTODOCȘILOR care nu se supun tăvălugului New Age venit prin ecumenism.

Fără întoarcerea la Ortodoxie și fără lepădarea măștii de ortodocși pe care o poartă trădătorii lui Hristos, adică ecumeniștii, putem vota de mii de ori împotriva homosexualității, dar baza pentru mântuire ne lipsește. Iar iadul trădătorilor de credință nu este cu nimic mai soft decât cel al sodomiților.

Rușinea trădării credinței Sfinților Părinți este pe umerii și pe chipurile celor care, pe spinarea bietului popor român chemat la Referendum, încearcă să se spele pe mâini de trădarea credinței acestui neam de Mucenici și Mărturisitori, pregătind surparea lui cu totul prin „sfinți” ecumeniști, catedrale făurite în stil masonic, cruci ale lui Satan-Baphomet pe turlele tuturor bisericilor de mari dimensiuni din țară și pe stoarcerea acestui neam obidit și harnic de tot ce are, singurul principiu al stăpânirii fiind: „ori ești cu noi, ori împotriva noastră”.

De concerte rock cu popi pe post de prezentatori ce să mai spunem, ele fac „deliciul publicului.” Iar satanizarea tineretului român merge înainte, cu „binecuvântarea” ecumeniștilor.

Popor român, mergi la Referendum, spune DA familiei adevărate, dar mai citește și din Sfânta Scriptură (vezi ce s-a întâmplat cu cei care au trădat adevărata credință), mai apleacă-te și asupra unei cărți duhovnicești (din cele care te îndeamnă la mărturisirea credinței, nu la like-uri pe facebook) și nu uita că trăim vremuri de apostazie, când CEL MAI MARE BUN pe care trebuie să îl păstrezi și să nu îl negociezi cu nimeni și pentru nimic este CREDINȚA STRĂMOȘILOR tăi.

Așa ar vrea pr. Justin Pârvu: să spunem lucrurilor pe nume!

Cu durere, dar cu nădejde,

pr. Ciprian Staicu

PS – îl stimez ca om nespus pe părintele Dr. Stefan Mindea. Am fost acum câțiva ani în casa familiei lui din California și pe atunci erau cu adevărat ucenici ai pr. Justin Pârvu. Acum au rămas cu ecumenismul de la Mănăstirea Petru-Vodă și de la Mănăstirea Paltin, părintele doctor slujește ca diacon (dacă nu a fost preoțit între timp) cu ecumeniștii, deci încă un vârf al acestui neam este plecat la pământ prin închinarea în fața antihristului ecumenism. Îi doresc părintelui dr. Ștefan, soției sale, Magdalena, cumnatului Gheorghiță și tuturor celor dragi lor să nu uite că pr. Justin Pârvu – părintele lor de suflet – niciodată nu ar fi acceptat lepădarea de credință prin ecumenism. Vor să îi urmeze în credință și în mărturisire? Noi toți să vrem aceasta! Dar ne va costa: Cruce, durere, batjocură etc. Dar numai pe această Cale vom ajunge la Hristos, lângă care ACUM și în veci stă pr. Justin, imediat lângă Sfântul Justin Popovici!

Alte efecte ale adunării tâlhărești din Creta: seminariști papistași și ortodocși cântând laolaltă! CD-ul care va apare se cheamă: VOCILE UNITĂȚII!

Din categoria: în Creta, la sinodul din 2016, nu s-a întâmplat nimic rău… (zic preoții români ecumeniști, spre adormirea la loc a poporului român… ascultător):

Se strâng fonduri, la două mâini. se pare că pentru bisericile din Siria.

Iată un ecumenism „cultural”, plecat de la ideea celor „doi plămâni” ai bisericii (Ortodoxia și catolicismul – cum afirma papa Francisc) s-a ajuns la cele două mâini ale dirijorilor (asta este o noutate în lumea… muzicală: doi dirijori și în total … două mâini).

Cum își dau „mâna” ei întru așteptarea lui antihrist… „Emoționant”…! Dar REAL !

CD pentru preoții ortodocși și catolici (papistași – sic). Așa scrie mai la final.

Somn greu te-a cuprins, biată preoțime apostată!

Redacția

Referendum pentru familie – 17 întrebări și răspunsuri

1. În ce condiții trece acest referendum?

Rezultatul votului este valabil doar dacă unul din trei oameni se prezintă la vot (prezența la urne e de 30%). Azi, numărul total de persoane cu drept de vot în România este de 18.900.000 (18.9 milioane) de persoane, așadar e nevoie de o participare necesară de 5.67 milioane pentru ca referendumul să fie valabil.

2. De ce va agitați atâta pentru o amărâtă de definiție (căsătoria = un bărbat + o femeie)?

Fără aceasta precizare, anumite culturi contemporane deviază înțelesul firesc al termenului de soți, batjocorindu-l poligam (mai multi „soții” sau „soți”), zoofil („însoțire” cu un animal favorit), pedofil („însoțire” cu minori) sau alte dereglări.

3. Codul civil reglementează [deja!] căsătoria bărbat-femeie. Revizuirea articolului 48 din Constituție nu este inutilă?

Revizuirea nu este inutilă. Ceea ce avem în Codul Civil se poate schimba oricând prin simplu vot în Parlament sau printr-o ordonanță guvernamentală. Pe când Constituția nu va putea fi modificată decât prin aceeași procedură complexă și dificilă de acum, adică prin adunarea la vot a cel puțin 30% din electorat!

4. Dar nu există alte priorități (sărăcie, corupție, spitale, scoli etc.) față de acest vot? Organizarea referendumului costă bani care se puteau folosi la școli și spitale?

Toate alegerile costă bani. Consultarea populară costă bani.

Iar acum este vorba de „apărarea statului și a poporului roman de distrugerea sănătății sale profunde.”

Degeaba faci spitale dacă distrugi o țară, dacă îmbolnăvești familia, celula ei de bază.

5. Ce este cu întrebarea aceea aiurea pe formular? De ce nu scrie clar că este vorba despre căsătorie? Dacă votez ceva ce nu știu?

Întrebarea de pe formular este legal SINGURA care se poate pune. La un referendum consultativ, pe buletin poate fi pusă orice întrebare. Când este vorba de un referendum decizional însă, de modificare a Constituției, întrebarea nu poate fi decât cea din lege (L03/2000). Întrebarea nu o formulează organizatorul referendumului (adică Guvernul). Ceea ce votam este deja stipulat în lege, iar noi votăm acum aprobarea legii, nu conținutul ei (care este stabilit și bătut în cuie!). Ceea ce spune legea s-a hotărât deja: ca termenul soți devine un bărbat și o femeie, ca să fie clar!

6. Ce ne facem dacă schimbă ăștia forma legii și noi votăm pentru forma asta schimbată?

Oricine poate verifica propunerea de revizuire publicată în Monitorul Oficial Nr. 768/18.09.2018, propunere care prin publicare nu mai poate fi schimbată de nimeni până la referendum.

7. Definirea căsătoriei este e o problemă relevantă pentru societate în acest moment ?

Toată agitația mediatică și zbuciumul taberei care se opune referendumului demonstrează relevanța acestui referendum și faptul că atinge un punct sensibil. Și alte state au făcut referendum. Deci, referendumul pentru căsătorie este relevant și pentru noi.

8. Familia firească este un focar de alcoolism și violență?

Familiei normale nu ii sunt caracteristice acestea. Dimpotrivă, ea este un factor de echilibru și de armonie. Violență și abuz se regăsesc într-o măsură mai mare în însoțirile nefirești (statisticile o arată). Revizuirea nu se referă la „familie”, ci la definirea căsătoriei (care stă, într-adevăr, la baza familiei).

9. Voi va opuneți parteneriatului civil ?

Referendumul nu este despre parteneriatul civil. Obiectul este clarificarea definiției căsătoriei – mai precis înlocuirea unui termen vag (atât numeric, cat și sexual), acela de soți, cu bărbat și femeie. Mai precis cu UN bărbat și O femeie.

10. Revizuirea atacă familia mono-parentală sau alte tipuri de familii?

Revizuirea nu afectează statutul nici unui fel de familie existentă (fie că este părinte celibatar cu copil/copii, fie ca este bunic sau bunici cu nepoți etc). Revizuirea stabilește doar care sunt căsătoriile recunoscute în România. Este despre căsătorie.

11. Referendumul este o inițiativă a Bisericii ?

Nu. Inițiativa aparține unui grup de organizații non-guvernamentale și, ulterior, a fost susținută atât de organizații indiferente religios cât și de Biserica Ortodoxă Română (pe ceilalți cetățeni de alte confesiuni așa-zis „creștine”, chiar recunoscute de statul român nu îi amintim aici printre creștini, ei de fapt nefiind botezați – după acrivia dogmatică a învățăturii Bisericii –  ci sunt eretici, nicidecum Biserică sau membri ai Bisericii – n.red.).

12. Inițiatorii revizuirii vor să reglementeze ce fac oamenii în dormitor, în spațiul lor privat?

Nu. Revizuirea Constituției privește doar legământul oficial de la primărie pe care cei doi soți îl fac. Revizuirea propusă nu are legătură cu viața privată a nimănui. Ce fac oamenii cu propria viata și cu propriul lor trup rămâne strict problema lor.

 13. Inițiativa este antieuropeană, putinistă, fascistă, homofobă?

Acestea sunt etichete de scandal, menite sa deturneze o inițiativă bună!

14. Dar nu cumva referendumul acesta este al lui Dragnea?

Nu. Acțiunea a fost demarată demult, de câteva asociații și oameni de rand responsabili, din anul 2015, supraviețuind mai multor guverne (Ponta, Cioloș, Grindeanu și Tudose). Deci, revizuirea nu este sub nici o formă „opera lui Dragnea”. Pe de alta parte, tocmai din cauza legitimității imbatabile a acestui demers, forțele politice îl susțin.

15. Propunerea restrânge dreptul la însoțire al homosexualilor?

Nu. Ai dreptul să te naști și să ai parte de educație. Dar meseria, funcția etc sunt posibilități, nu sunt drepturi. La fel și căsătoria, ea este un acord, o înțelegere oficializată la primărie, nu este un drept. Nu toți avem dreptul la un Ferrari. La fel și cu căsătoria în afara definiției legale: nu avem dreptul să ne căsătorim cu oricine, cu orice și cu oricâți. Referendumul nu poate interzice ceva ce nu există. Persoanele de absolut orice orientare se pot, în mod nediscriminatoriu, căsători dacă: au peste o anumita vârstă, sunt în deplinătatea capacităților mintale și se căsătoresc cu o persoană de sex opus care nu este rudă apropiată.

16. Decizia poporului la referendum va putea fi ignorată, cum a fost referendumul din 2009 (cu 300 parlamentari)?

Nu. Decizia va avea efecte imediate, pentru ca acest referendum este decizional.

A existat în 2009 o consultare publică numită impropriu „referendum” sau „referendum consultativ, prin care oamenii, la inițiativa președintelui, au aprobat reducerea numărului de parlamentari. Nu a fost pusă în practică, deoarece era nevoie de o lege care să fie inițiată ulterior.

În cazul Referendumului din 6-7 octombrie 2018 legea de revizuire a Constituției este redactată, aprobată și publicată.

17. Referendumul dezbină și divizează societatea?

Democrația implică pluralitate de păreri și dezbatere. Tabere pro și contra. Împărțirea societății în aderenți cu opțiuni diferite e ceva normal. Iar acest referendum are potențial mai degrabă unificator, circa 80 – 90% dintre români sunt de acord cu definiția căsătoriei ca uniune dintre un bărbat și o femeie.

Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu!

Redacția

PS – mulțumim fratelui Nicu, pentru textul trimis pe mail, la care am făcut doar modificarea de natură eclesiologică din cadrul răspunsului la întrebarea 11.

Big Brother al ecumenismului… Spre aceasta se îndreaptă „Ortodoxia” în care „nu s-a întâmplat nimic” decât marea trădare din Creta (iunie, 2016)